اگر بخواهیم به طور ساده تعریفی از لینک داخلی در سئو ارائه دهیم، بهتر است بگوییم منظور از لینک داخلی یعنی ایجاد یک سری از صفحات مستمر و دائمی که به صورت پیوسته در داخل وب سایت شما به هم متصل می باشند که در صورت مراجعه کاربر به یکی از این صفحات، می تواند به سایر صفحات دیگر مراجعه نماید و یا به صورت مستقیم، به آن صفحات ارجاع داده شود.
پس در همین تعریفی که ارائه دادیم کاملا مشخص است که لینک داخلی می تواند باعث افزایش بازدید برای سایر صفحات سایت شما بشود و بدین طریق شما به عنوان صاحب یک وب سایت باید توجه مداومی را به محتوا و البته کیفیت صفحات مختلف سایت خودتان داشته باشید تا آن ها را به شکلی ارتقا دهید که مورد پسند و نظر کاربران و مخاطبین سایت شما باشد.
چون اگر کاربران به سایر صفحات دیگر از سایت شما مراجعه کنند، باید مطالب و محتوای آن صفحه به گونه ای باشد که مورد پسند آن ها قرار بگیرد و مدت زمان طولانی را جهت بازدید و بررسی محتوا و مطالب آن صفحه سپری کنند.
یکی از روش هایی که باعث می شود که مخاطبین و کاربران از سایر صفحات وب سایت شما بازدید کنند، تشویق و سوق آن ها جهت دریافت مطالب صفحات دیگر می باشد.
مطالب مشابه: فواید ارزشمند alt text در سئو سایت
در این باره باید سعی کنید بر اساس روش های کاملا خلاقانه، کاربران را به سایر صفحات وب سایت خودتان هدایت کنید تا آن ها مطالب و محتوای بیشتری را از سایت شما مورد بررسی قرار بدهند.
یکی از روش هایی که در این باره شما می توانید از آن استفاده کنید، ارائه لینک های مطالب و محتوایی هست که با مطالب و محتوای یک صفحه دیگر از وب سایت شما، تناسب موضوعی دارد.
به همین دلیل اگر سعی کنید بر اساس نظر و خواسته کاربران سایتتان مطالبی را به واسطه لینک داخلی به آن ها ارائه دهید که زمان بیشتری را صرف مطالعه آن ها کنند، هوش مصنوعی گوگل به این موضوع پی می برد که مطالب و محتوای سایت شما از نظر مراجعه کنندگان به آن، ارزش بالایی را دارد و در این صورت رتبه و جایگاه بهتری را جهت بازدید بیشتر در اختیار شما قرار می دهد.
در واقع لینک داخلی در بهینه سازی سایت مانند یک نردبان می باشد که اگر اشخاص سعی کنند از آن در یک مسیر درست و اصولی استفاده کنند، می توانند تاثیر آن را با گذشت زمان مشاهده نمایند که سبب بهتر شدن رتبه و جایگاه سایت هدف در جستجو های یک کلمه کلیدی می شود.
چند نکته مهم درباره انواع لینک سازی داخلی
آغاز بحث ما با موضوع لینک های داخلی است که در وب سایت ها برای اتصال صفحات مختلف به یکدیگر استفاده می شوند. این لینک ها که اغلب به صورت انکر تکست هستند به صفحات دیگر در همان سایت اشاره دارند و اصطلاحا می توان گفت که متن انکر محتوای صفحه مقصد را در کوتاه ترین شکل ممکن توصیف میکند.
اهمیت لینک های داخلی در ابتدای دوران اینترنت کمتر شناخته شده بود اما امروزه به دلیل تأثیر آن ها بر سئو و ارتباطات داخلی وب سایت بسیار حائز اهمیت هستند. این لینک ها نه تنها به کاربران کمک میکنند که به راحتی بین صفحات وب سایت حرکت کنند بلکه تأثیر مستقیمی بر اعتبار و رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو دارند.
- انکر تکست برای ارائه تصویری کلی از محتوای صفحه لینک شده به کاربر استفاده میشود.
- دقت در نوشتار انکر تکست مهم است زیرا خطاهای املایی یا لینک دادن به صفحات خطادار میتواند تأثیر منفی بر سئو داشته باشد. استفاده مکرر از یک انکر تکست در سراسر سایت نیز توسط گوگل به شدت نپسندیده شده و ممکن است منجر به جریمه شود.
استفاده بی رویه از این لینک ها به خصوص در فوتر یا هدر وب سایت میتواند مانع از ایندکس شدن صحیح صفحات و دریافت رتبه مناسب از گوگل شود. با این حال گوگل در بازگرداندن وضعیت به حالت عادی پس از حذف این لینک های تکراری از سایت انعطاف پذیر است.
مطالب مشابه: رازهای ناگفته در مورد تولید محتوا سایت
- جایگاه و هدف لینک ها برای جابجایی بین صفحات نیز مهم است.
- توجه به اهمیت صفحاتی که لینک داده میشوند اساسی است. صفحاتی که دارای بک لینک های فراوانی هستند، باید در دادن لینک های داخلی به آن ها نیز دقت کرد. این امر به کاربران کمک میکند که به راحتی به این صفحات دسترسی پیدا کنند که این خود یک سیگنال مثبت برای موتورهای جستجو محسوب میشود.
- ارتباط بین صفحات مورد لینک داده شده نیز باید مد نظر قرار گیرد. لینک هایی که از نظر محتوایی به یکدیگر نزدیک هستند ارزش بیشتری نسبت به لینک های نامرتبط دارند.
- اولین لینک داده شده در یک صفحه بیشترین اهمیت را دارد. اگر چندین لینک با انکرهای مختلف به یک صفحه مشخص وجود داشته باشد تنها اولین انکر تکست از اهمیت برخوردار است.
- نحوه لینک دادن مانند استفاده از HTML به جای جاوا اسکریپت اهمیت دارد. استفاده از کلمات برای لینک دادن برای اعتبار صفحات مناسب تر است. در صورت استفاده از تصاویر برای لینک دادن فراموش نکنید که متن جایگزین تصاویر را در نظر بگیرید که به عنوان انکر تکست عمل میکند.
دسته بندی لینک های داخلی
برای اینکه شما متوجه شوید که لینک های داخلی از گستردگی بالایی برخوردار می باشند، ما در این قسمت از مطلب توضیحاتی را در رابطه با انواع لینک های داخلی در اختیار شما قرار می دهیم تا بر حسب کاربرد آن ها، بتوانید این موارد را در شرایط مناسبی استفاده کنید.
۱) لینک پیرو یا فالو؛ منظور از لینک فالو یعنی همان لینک هایی هستند که سبب ارجاع کاربر از یک صفحه به صفحه دیگر می شوند.
این مدل از لینک ها عموماً برای صفحاتی مورد استفاده قرار میگیرند که از لحاظ موضوع مکمل هم می باشند تا کاربران بر اساس علاقه خودشان تمایلی به بازدید صفحات دیگر داشته باشند.
لینک فالو، متداولترین نوع لینک های داخلی به حساب می آید که بیشتر افراد در حوزه ارتقای سایت خود از آن استفاده می کنند.
۲) لینک نوفالو (No follow)؛ به واسطه کد نویسی که برای یک لینک صورت می گیرد، شما می توانید علاوه بر این که به واسطه یک لینک معین، موضوعات مربوطه دو صفحه را به هم ارجاع دهید، می توانید بدین طریق یک محتوایی را که هیچ ارتباطی با مطالب و موضوعات صفحه دیگر ندارد را مرتبط سازید تا در صورت نیاز، کاربر بتواند از آن نیز بهره ببرد.
۳) لینک اسپانسر (Sponsored)؛ حتما زمانی که به یک سایت مراجعه می کنید نگاهتان به حاشیه و گوشه و کنار آن می افتد که تبلیغات گوناگونی درج شده است.
به مجموعه ای از تبلیغاتی که به واسطه یک لینک در صفحات داخلی سایت درج می شود، لینک اسپانسر و یا لینک سازی تبلیغاتی می گویند که جهت درآمدزایی از این روش استفاده می کنند.
مقایسه لینک های داخلی و بک لینک ها
- بک لینک ها به صفحات وب ارزش و اعتبار بیشتری می افزایند.
ارزش بیشتر بک لینک ها در مقایسه با لینک های داخلی
بک لینک ها به منزله تأیید صفحه شما توسط شخص یا سایت مستقل دیگری است در حالی که لینک های داخلی تنها تأییدی از درون سایت شما هستند. موتورهای جستجو به طور متفاوتی به این دو نوع لینک واکنش نشان میدهند.
مطالب مشابه: 10 اصطلاح مهم سئو در سال 2024
- انکر تکست های لینک های داخلی تأثیر کمتری دارند.
کاربرد انکر تکست در لینک های داخلی
استفاده از انکر تکست ها در لینک های داخلی به طور کلی مضر نیست و می تواند مفید باشد اما نباید به شکلی اسپم گونه و غیرطبیعی مورد استفاده قرار گیرند. همچنین نباید از آنها برای فریب دادن کاربران و هدایت آنها به صفحاتی که مطابق با محتوای انکر تکست نیستند استفاده کرد چرا که این امر موجب افزایش نرخ پرش می شود و برای سئو مناسب نیست.
- کمبود لینک های داخلی تأثیرات منفی بر آنالیز و خزش وبسایت توسط موتورهای جستجو دارد.
اثرات منفی کمبود لینک های داخلی
کمبود لینک های داخلی می تواند مانع از ایندکس شدن صحیح و کسب رتبه مناسب توسط گوگل شود. گاهی اوقات در هنگام آزمایش وبسایت با ابزارهایی مانند MOZ ممکن است متوجه شوید که صفحاتی با بک لینک های فراوان دارای هیچ لینک داخلی نیستند که این می تواند به طور جدی به سئو سایت آسیب بزند.
- صفحات با تعداد کمتری لینک ارزش بیشتری برای هر لینک قائل هستند.
تأثیر کمتر بودن تعداد لینک ها در یک صفحه
به طوری که در الگوریتم پیج رنک گوگل معرفی شده یک صفحه با تعداد کمتر لینک به هر لینک ارزش بیشتری می بخشد. پس کاهش تعداد لینک ها در یک صفحه ارزش هر لینک فردی را افزایش میدهد.
مطالب مشابه: آشنایی با ابزار پرکاربرد ahrefs برای سئوکاران
- اگرچه تأثیر لینک های داخلی در سئو به اندازه گذشته نیست استفاده محدود و هدفمند از آنها هنوز هم مفید است.
اهمیت استفاده محدود از لینک های داخلی
در الگوریتم های قدیمی پیج رنک گوگل لینک های داخلی نقش حیاتی داشتند. امروزه اگرچه این تأثیر کاهش یافته نبود کامل لینک های داخلی می تواند به سئو آسیب برساند. بنابراین استفاده از لینک های داخلی باید در مواقعی باشد که به صفحات مرتبط دیگر اشاره میکند تا تجربه کاربری را بهبود بخشد.
ساختار مطلوب لینک های داخلی
در طراحی ایده آل یک سایت ممکن است صفحه اصلی حاوی 100 لینک باشد و صفحات زیرمجموعه نیز میتوانند هرکدام 100 لینک دیگر داشته باشند. این تنظیمات در دو سطح اول ساختار سایت به وجود آمده 10000 مسیر مختلف ایجاد میکند که هر کدام وظیفه ای مشخص دارند.
- در وب سایت های کوچک و متوسط نباید صفحاتی که بیش از سه گام با صفحه اصلی فاصله دارند لینک شوند.
دور بودن گام ها در یک وب سایت اغلب به معنای تفاوت در دسته بندی است که منطقی به نظر نمیرسد. بنابراین لینک دادن محتوای مشابه و نزدیک به هم از اهمیت بالایی برخوردار است تا از ایجاد پیچیدگی های غیرضروری جلوگیری شود.
- لینک ها باید متناسب با محتوای صفحه ای که در آن قرار دارند انتخاب شوند.
عدم کلیک کاربران بر روی لینک ها نشان دهنده عدم مرتبط بودن محتوا با انتظارات آنهاست و بازگشت آنها به صفحه قبل میتواند به معنای نارضایتی از صفحه مقصد باشد. برای حل این مسئله باید راه حل مناسبی اندیشیده شود تا تجربه کاربری بهبود یابد.
- از تکرار یکسان انکر تکست برای دو لینک مختلف در یک صفحه خودداری کنید.
استفاده از یک عبارت مشابه برای لینک های متفاوت میتواند کاربران و موتورهای جستجو را سردرگم کند و به رقابت بین صفحات برای یک کلمه کلیدی منجر شود که این امر بهینه سازی سایت را تحت تأثیر قرار میدهد.
- کاهش استفاده از ویژگی nofollow برای لینک های خارجی.
استفاده بیش از حد از ویژگی nofollow برای لینک های خارجی به اشتباه تصور میکند که به افزایش اعتبار لینک های داخلی کمک میکند اما این در الگوریتم های جدید رتبه بندی گوگل مؤثر نیست. بهترین روش برای بهبود لینک های داخلی استفاده صحیح و مؤثر از آن ها است.
- حذف لینک های کم ارزش و به جای آن لینک دادن به محتواهای با ارزشی که کاربران به دنبال آن هستند.
- هیچ صفحه ای نباید بدون لینک رها شود.
هر صفحه ای در وبسایت باید حداقل یک لینک داخلی داشته باشد و نباید صفحه ای بدون لینک به دیگر بخش های سایت باشد.
با پیروی از این دستورالعملها میتوان اطمینان حاصل کرد که ساختار لینک های داخلی وب سایت به درستی پیاده سازی شده و سئو لینک های داخلی تضمین شده است در حالی که تجربه کاربری نیز بهبود مییابد.
اهمیت لینک سازی خارجی برای یک وب سایت
اولین موضوعی که در رابطه با اهمیت لینک سازی داخلی برای یک ویک سایت برقرار است، افزایش میزان ارزش صفحات داخلی آن سایت می باشد.
به طوری که شما اگر بر اساس یک قاعده منظم و معین سعی کنید جهت ارتباط بین صفحات درونی یک سایت، لینک سازی موفقیتآمیزی را انجام بدهید این موضوع باعث می گردد تا ارزش و میزان بازدید صفحات مختلف سایت شما روز به روز بیشتر بشود.
وجود یک راهنما می تواند همواره به افراد کمک کند پس دقیقاً لینک های داخلی برای سایت همان راهنمایی هستند که افراد می توانند بر اساس نیاز خودشان مطالب و محتوای مناسب را پیدا کنند.
مطالب مشابه: پنج فایده مهم لینک سازی خارجی در سال 2024
ایجاد لینک های داخلی باعث می شود تا زمان ماندگاری کاربران و مخاطبین در وب سایت شما افزایش پیدا کند و همین امر می تواند دلیلی بر امتیازدهی از سوی موتور جستجوگر گوگل به حساب بیاید.
پس در هر صورتی باید بدانید که ایجاد لینک های داخلی برای یک وب سایت بسیار اهمیت دارد که می تواند یک عامل موفقیت آمیز در بهبود رتبه و همچنین فضای داخلی سایت شما به حساب بیاید.
جهت دریافت خدمت سئو با شرکت سئو مهام در تماس باشید.