روترها ابزارهایی هستند که با استفاده از آنها میتوان بستهها را بین شبکههای مختلف ارسال و دریافت کرد. بستههای ارسالی در شبکه حاوی آدرسهایی هستند که مقصد را نشان میدهد. روترها با استفاده از این آدرس، بستهی مورد نظر را به مقصد میرسانند. روتر زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که شبکهی داخلی به شبکهی گستردهتری متصل شده باشد. زمانی که شما جستجویی را در گوگل انجام میدهید، روتر شما بستههای مورد نظر را به سمت سرورهای گوگل ارسال میکند تا پردازش صورت گیرد.
برای درک بهتر این موضوع بهتر است ایمیل را در نظر بگیرید. در صورتی که بخواهید ایمیلی را به یکی از هم اتاقیهای خود در منزل ارسال کنید، آدرس Room A برای ارسال ایمیل کافی است، اما اگر اتاق دریافت کنندهی ایمیل در منزل دیگری باشد، باید به همراه اطلاعات ایمیل، دادههای دیگری را نیز اضافه کنید. در این مرحله شما کد پستی را اضافه میکنید، اما در صورتی که گیرنده در استان یا ایالت دیگری باشد، کدپستی نیز به تنهایی کافی نیست و باید بستهی مورد نظر به همراه آدرس پستی و کد پستی همراه شده و تحویل ادارهی پست محلی شود تا بسته به مقصد برسد.
مزایای روتر
اصلیترین وظیفهی روتر را باید ارسال بستهها بین دو شبکهی مختلف بدانیم، هرچند روترهای جدید عرضه شده به بازار قابلیتهای بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
وجود ۴ تا ۸ پورت شبکه که امکانات اشتراک گذاری ابزارهایی نظیر پرینتر را بصورت محلی با سایر رایانههای موجود در شبکه امکان پذیر میکند.
روترهای جدید از قابلیت NAT پشتیبانی میکنند که این موضوع امکان اختصاص دادن مجموعه ای پی های داخلی را برای شبکه در کنار دریافت آی پی از شبکهی گستردهی بیرون نظیر ISP یا WAN را در اختیار کاربران قرار میدهد.
این وظیفه کاری است که مودمهای ADSL کنونی نیز آن را انجام میدهند.
خود DHCP که یک IPجدید را به هر ابزاری که به روتر متصل شده باشد، بصورت خودکار اختصاص میدهد.
فایروال برای محافظت از شبکهی داخلی
وجود پورت WAN برای اتصال به یک مودم که امکان اتصال به سرویس اینترنت یک ISP را فراهم میکند.
پشتیبانی از اتصال بیسیم که امکان اتصال گجتهای بیسیم را نیز به روتر فراهم میکند.
مطالب بیشتر: